BRAND IN DUINKERKE

KLEIN GEBAAR, GROOT VERSCHIL: BE67 0017 7013 2687 •

info@solidarityforall.be

NIEUWS

BRAND IN KAMP DUINKERKE • HULP DRINGEND NODIG!

11 april 2017 \\ Duinkerke

Het schandelijke en inhumane beleid van de Franse overheid, leidt tot spanningen en onmenselijke toestanden in het kamp La Linière nabij Duinkerke.

Die opgelopen spanningen, het gebrek aan voedsel, slaapplaats, sanitaire voorzieningen, liggen aan de basis van uitbarstingen die je alleen maar als logisch en normaal kan beschouwen.

 

Maandagavond brandde het kamp La Linière nabij Duinkerke af. De vluchtelingen werden geëvacueerd, maar zijn al hun bezittingen kwijt. Het kamp is intussen onbewoonbaar verklaard en zou ook niet meer opnieuw worden opgebouwd.

Een 600-tal vluchtelingen zijn intussen tijdelijk opgevangen in sporthallen in de buurt. Omdat de Paasvakantie bijna ten einde is, worden die vluchtelingen normaal morgen (vrijdag) overgeplaatst naar andere centra. Honderden vluchtelingen zijn momenteel op de dool geraakt en hebben geen opvang.

Daarom is hulp bijzonder dringend. Omdat veel mensen vragen wat er kan gedaan worden, hierbij zoveel mogelijk informatie over hoe je kan helpen.

RECENT

11 april 2017 \\ Duinkerke

21 april 2017 \\ Ontmoetingen

25 april \\ documentaire

dringende gevallen of pers:

0486 499 453

Follow Us

mail de webmaster:

info@solidarityforall.be

 

copyleft: alles op deze website mag worden overgenomen voor niet-commerciële doelen en op voorwaarde van bronvermelding.